အခုလိုလာေရာက္တဲ.သယ္ရင္းမ်ားကို ေက်းဇူးအထူးတင္ရွိပါသည္
(၁) မုန္လာဥနီ
မုန္လာဥနီထဲမွာ ပါတဲ႔ မုန္လာဥနီ ဓါတ္က အရက္ထဲမွာ ပါတဲ႔ အရက္ျပန္နဲ႔ ဓါတ္ေပါင္းရင္ အဆိပ္ပါတဲ႔ ဓါတ္ပစၥည္းေတြ ထြက္တတ္တယ္။
(၂) ပဲတီစိမ္းအဖတ္
ပဲတီစိမ္း အဖတ္ ခ်က္လုပ္တဲ့အခါ ေက်ာက္ခ်ဥ္ အသင့္အတင့္ ထည္႔ရပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ပဲတီစိမ္း အဖတ္နဲ႔ အရက္ကုိ တဲြစားမိရင္၊ အရက္ျပန္က ေသြးထဲမွာ ေနတဲ႔အခ်ိန္ ၾကာရွည္ လာေစၿပီး အရက္ပုိမူး ေစတယ္လုိ႔ ဆုိတယ္။
(၃) ဝက္အူေခ်ာင္း
ဝတ္အူေခ်ာင္းထဲမွာ nitrosoamines ဓါတ္ပါလုိ႔ အရက္နဲ႔ တဲြျပီး စားေသာက္ရင္ အသည္းကုိ ထိခိုက္နုိင္တဲ့ အျပင္ အစာအိမ္နဲ႔ အူကင္ဆာ ေတြကုိလည္း ျဖစ္ေစနုိင္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။
(၄) အသားကင္
အသားကင္တဲ႔အခါ benzpyrene လုိ႔ေခၚတဲ့ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ေစနုိင္တဲ႔ ဓါတ္ပစၥည္း တစ္မ်ိဳး ေပၚထြက္ တတ္တယ္။ အရက္ထဲမွာ အရက္ျပန္ဟာ အစာအိမ္နဲ႔ အူရဲ့ ေသြးေၾကာေတြ က်ယ္လာေစျပီး ကင္ဆာ ျဖစ္ေစနုိင္တဲ႔ ဓါတ္ပစၥည္းေတြ ေသြးေၾကာထဲကုိ အလြယ္တကူ ဝင္လာ ေစနုိင္ပါတယ္။
ယခုလိုအသစ္တင္တဲ ့ပိုစ္ ့ေလးေတြကိုမိမိတို ့ facebook ကေနဖတ္ခ်င္ရင္ ဒီမွာ like လုပ္ေပးခဲ ့ပါ ၾကိဳးစားဆဲ...ရဲၿဖိဳး(သစ္ေတာ) Download လုပ္လို႕မရသူမ်ား အရင္ ဒီမွာ ဖတ္ပါ.. .အဆင္ေျပမွာပါ
0 comments:
Post a Comment
ကြန္မန္.ေရးၿခင္းသည္ ဘေလာ.တည္ေထာင္သူမ်ားရဲ. ခြန္အားပါ
ေဒါင္းလုပ္လင့္ကို ႏွိပ္ရင္ ေၾကာ္ညာ Page တစ္ခု ေရာက္ပါမယ္။ ၅ စကၠန္ ့ေစာင့္ျပီးညာဘက္အေပၚေထာင့္က SKIP AD ကိုႏွိ္ပ္ရင္ ေဒါင္းလုပ္ Page ကိုေရာက္ပါမယ္ ။ေ၀ဖန္အၾကံျပဳခဲ့ပါအံုးခင္ဗ်ာ။